arrow_drop_up arrow_drop_down

Tablet-nek en Ipad-arm

Wat doe je er tegen?

Last van uw nek en rug? Dagelijks uren achter uw telefoon of IPad?

Er zou een verband kunnen zijn…

Tablet-nek en Ipad-arm

Tablet-nek en Ipad-arm

Nekklachten, arm/schouderklachten, hoofdpijn en vermoeide nek/schouderspieren kunnen wel degelijk door het gebruik van uw gsm, iPad, tablet, eReader of welk mobiel apparaat dan ook ontstaan. Tel maar eens op hoelang u soms per dag voorovergebogen over uw apparaatje gebogen zit. Meestal niet ondersteund bij de armen, met gebogen nek en in “hang-houding”. 

Bij een gebogen nek van 45 graden is de druk op de nekwervels al gelijk aan 22 kilo. Dat is vragen om klachten en de Tablet-nek en Ipad-arm ontstaan.

Onderzoeken

  • Volgens onderzoeken gedaan op o.a. op de Boston Medical School en op Harvard blijkt dat er een verhoogde kans is op nekklachten bij gebruikers van de tablet dan bij gebruikers van Pc’s. Zeker in de vrije tijd worden voor de nek veel niet-ergonomische houdingen aangenomen, waardoor een grote kans op problemen ontstaat. De Tablet-nek en IPad-arm horen helemaal bij deze tijd.
  • Uit de Leefstijlmonitor 2015 (een samenwerkingsverband van o.a. RIVM, VeiligheidNL en CBS) blijkt dat Nederlanders dagelijks gemiddeld 8,7 uur zittend doorbrengen. Jongeren tussen de 12 en 20 jaar zijn de koplopers met een ongelofelijke 10,4 uur gemiddeld per dag! De belangrijkste basis voor dit aantal uren zijn de activiteiten als huiswerk maken, het tijdens de lessen moeten zitten, tabletgebruik en computeren.

Wat zijn de symptomen en klachten van een tabletnek?

Hoe kan ik een Tabletnek voorkomen?

Wat zijn oplossingen bij een Tabletnek?

We zijn te zien op TV, Radio,

Kranten, Tijdschriften & Blog, o.a.:

Kassa

TV

EenVandaag

TV

NOS Journaal

TV

Jeugdjournaal

TV

Kijk meer TV, Radio, Tijdschriften, Blogs etc

De afgelopen jaren is Marlous Kelderman - de Haan van Arnhem Noord Fysiotherapie als deskundige op het gebied van Tabletnek, Gameboyrug en Houding bij Smartphonegebruik veelvuldig geinterviewd.

Een greep uit de verschillende media:

Kassa - TV (VARA)

EenVandaag - TV

NOS Journaal - TV

Jeugdjournaal - TV

Omroep Gelderland - TV

Radio 1 Journaal - Radio

Radio 2 @Gijs Staverman - Radio

RTV Noord Holland - Radio

Algemeen Dagblad - Dagblad

Margriet - Weekblad

Elsevier - Weekblad

7Days - Weekkrant voor jongeren

KidsWeek - Weekkrant voor kids

Kinderopvang - Maandblad

Etcetera

Toch klachten? Fysiotherapie!

En mocht u, ondanks de voorzorgsmaatregelen, toch last van uw nek of schouderklachten hebben? 


Bij Arnhem Noord Fysiotherapie kunnen we van uw klachten afhelpen door bijvoorbeeld massage en vervolgens samen met u naar een juiste houding op zoek gaan. 


Daarnaast kunnen we u gerichte oefeningen geven zodat de nek, schouder en rugspieren versterkt worden en de kans op klachten afneemt. 


We hopen dat u daarna weer ongestoord kunt genieten van de mogelijkheden die de gsm, tablets en IPads ons bieden en dat de kans op een Tablet-nek en IPad-arm met alle voorzorgsmaatregelen geminimaliseerd wordt!

Wij gebruiken cookies