arrow_drop_up arrow_drop_down

HATSJOEEEE!!!!

HOOIKOORTS?

Medical Taping kan een oplossing bieden

4 miljoen

Nederlanders hebben last van hooikoorts.

20%

Dat is 20% van de bevolking in Nederland.

84%

Heeft verlichting door Medical Taping.

Eerste Hulp bij Hooikoorts!

Hooikoortsklachten kunnen door Medical Taping sterk verminderen of er zelfs voor zorgen dat u het hooikoortsseizoen zonder klachten doorkomt!

HOOIKOORTS

Het is weer voorjaar... dè tijd van het jaar dat hooikoorts begint op te spelen. Bepaalde soorten stuifmeel van bomen, planten, kruiden en grassoorten zorgen voor een allergische reactie: hooikoorts.


Omdat zoveel mensen er last van hebben zijn er ook vele hulpmiddelen tegen. Oogdruppels, medicijnen, sprays voor in je neus, zalven etc. Bij de ene persoon helpt het, bij de andere niet.


Kijk ook op de link naar Pollennieuws om te zien wanneer welke bomen, grassen en kruiden actief zijn! KLIK HIER


SYMPTOMEN VAN HOOIKOORTS ZIJN O.A.:

 • Jeukende neus 
 • Loopneus die over kan gaan in een verstopte neus
 • Rode en gezwollen ogen
 • Tranende ogen
 • Een branderige en droge keel en/of niesbuien
 • Jeukend gehemelte
 • Vermoeidheidverschijnselen
 • Slecht slapen
 • Benauwdheid

Hoe ziet de behandeling eruit?

 • Normaal zijn 1 à 2 afspraken voldoende om voor langere tijd de klachten te verminderen.
 • Bij meerdere behandelingen is de mogelijkheid dat de hooikoortsperiode zelfs volledig klachtenvrij kan verlopen.
 • Bij de 1e afspraak worden een paar vragen gesteld over uw hooikoorts. Daarna wordt de tape op uw rug en borststreek geplakt. 
 • Indien u na ongeveer een week minder klachten ervaart, kan de tape nogmaals worden aangebracht bij een tweede afspraak.
 • De tape kan steeds zo'n 3-5 dagen blijven zitten, maar het effect werkt door. U kan er gewoon mee douchen, sporten etc. Let op bij droogmaken met een handdoek dat u het niet los wrijft. In totaal loopt u dus maximaal een week of 2 met de tape op uw rug en borststreek.
 • Let op dat u vóór de afspraak géén bodylotion of andere creme op uw huid heeft, dat kan er namelijk voor zorgen dat de tape al snel los begint te raken. 
 • Normale beharing in het te plakken gebied is geen probleem, overmatige beharing wel.

Veelgestelde vragen over Medical Taping bij Hooikoorts

Wanneer kan ik het beste komen voor een afspraak?

Breng de tape het liefste aan als je last gaat krijgen en net is begonnen. Je kan dan het beste vergelijken of er een afname van klachten is. Begin er niet mee als je (nog) geen klachten hebt. De werking neemt namelijk af in de loop van weken en dan mis je het grootste effect van de tape.

Geneest de tape mij van mijn Hooikoortsklachten?

Nee. De hooikoorts zal hierdoor niet genezen. Maar door de prikkeling via het zenuwstelsel zal er tijdelijk een vermindering van de hooikoortsklachten optreden. Na enkele weken tot maanden zult u merken dat de klachten weer langzaamaan terug kunnen komen.

Hoe lang is de werking van de Medical Tape?

Het blijkt dat de klachten na 1 à 2 x tapen een aantal weken tot maanden duidelijk minder zijn. Ze zullen echter in de loop van de tijd weer terug komen. Wat men nu weet is dat 1 tot 2 x per hooikoorts periode de tape aanbrengen meestal veel verlichting geeft.

Hoe en waarom werkt het?

De Medical Tape wordt aangebracht op de rug en op de borst. Het heeft een reflectoire werking en beïnvloed de hulp-ademhalingsspieren en tevens ook het longgebied via het zenuwstelsel. 

Het ruggemerg is opgebouwd uit verschillende segmenten en bij elk zo'n segment hoort een bepaald orgaan- en huid gebied. De organen en de huid hebben een wisselwerking. Beiden kunnen elkaar beïnvloeden en dat is wat je met Medical Tape ook doet. Door op de juiste plekken op de rug en het borstgebied de tape met een speciale techniek aan te brengen, beïnvloed je de huid onder de tape. Daarmee bereik je indirect ook bijvoorbeeld de longen, die bij de hooikoorts betrokken zijn.

Medical Tape bij COPD

De Medical Tape zoals aangebracht wordt bij Hooikoorts kan ook verlichting bieden bij mensen met C.O.P.D. (Chronische Obstructieve Long Ziekte). Men blijkt over meer longinhoud te beschikken na het gebruik van de Medical Tape en in vrijwel alle gevallen zijn er minder medicijnen nodig.

Wordt de behandeling vergoed?

Indien u een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie is er de mogelijkheid om (volledig of een deel van) de afspraak vergoed te krijgen. Kijk hiervoor ook op onze tarievenpagina om te zien met welke zorgverzekeraars wij een contract hebben. KLIK HIER

Kosten

Hooikoorts Taping

Vergoeding door Zorgverzekering

 • € 33,-

  +/- € 29,-

  Bij een aanvullende verzekering voor fysiotherapie kan er volledige of gedeeltelijke vergoeding zijn.

  Hooikoorts Taping

  Eerste afspraak

 • € 33,-

  € 25,-

  Indien u zelf betaald voor de eerste afspraak. Dit is inclusief anamnese en de benodigde Medical Tape.

  Hooikoorts Taping

  Vervolg Afspraak

 • € 33,-

  € 20,-

  Iedere eventuele vervolgafspraak voor alleen tapen. Dit is exclusief de benodigde Medical Tape. (Bij ons te koop of zelf meenemen)

  Medical Tape Rol

  1 rol voor eigen gebruik

 • € 12,50

  € 10,-

  Rolletje Medical Tape (5 meter) voor eigen gebruik. Per keer "medical tape hooikoorts" is ongeveer een halve rol nodig.

  Ja! Ik wil ook minder HOOIKOORTS klachten!

  Resultaten van de Pilotstudie van Fysiotape in 2016

  Meer weten over Medical taping bij Hooikoorts? Kijk op de site van Fysiotape.nl, hier staat ook meer informatie over de pilotstudie en de resultaten vermeldt.

  Wij gebruiken cookies