Geschiedenis Arnhem Noord Fysiotherapie

Al sinds 1965 is de Praktijk voor Fysiotherapie “De Haan” gevestigd in Arnhem Noord. In dat jaar begonnen Anneke de Haan—Wittermans en Koen de Haan een praktijk aan de Sweerts de Landasstraat 85.

Aanvankelijk met z’n tweeën, maar al gauw kwam Gerard  van der Togt erbij.  Koen, Gerard en Anneke hadden samen in de klas gezeten op de Opleiding voor Fysiotherapie “Leffelaar” in Amsterdam.

In de loop der jaren zijn er verschillende andere fysiotherapeuten werkzaam geweest in de praktijk. Rob Jansen van de Berg heeft een half jaar in de praktijk gewerkt. Hij heeft nu een eigen praktijk in Vorden.  Maar ook Leny Pettinga heeft jaren in de praktijk gewerkt. Evenals Ineke Jansen, die nog tot enkele jaren geleden de vaste waarneemster was.

In 1976 verhuisde de praktijk naar de Zijpendaalseweg 147, ook in Arnhem Noord. Het pand werd groter en ook de faciliteiten beter. Vanaf 1991 kwam de dochter van Anneke en Koen, Marlous  Kelderman – de Haan, ook  als fysiotherapeut in de praktijk werken. Het werd nu dus een echt familiebedrijf. In 1996 kwam de echtgenoot van Marlous erbij, Ard Kelderman.

Naast de locatie op de  Zijpendaalseweg werkten we op de Schreuderhuizen, de Aleida Gezinaschool. We hebben gewerkt voor de COA bij Asiel Zoekers Centrum Noord en ik ben  gedetacheerd geweest op Opvang Centrum Deelen. In 2004 ging Gerard met pensioen. En ook Anneke ging het na haar 65e, in 2005, rustiger aan doen. Ook Koen is inmiddels al gestopt met werken.

Op 1 september 2011 is de praktijk overgenomen met als werkzame fysiotherapeuten Marlous Kelderman – de Haan en Ard Kelderman. Enige tijd daarvoor was de naam al veranderd in Arnhem Noord Fysiotherapie.

In oktober 2012 is de praktijk verhuisd naar de Izaak Evertslaan 78. We kregen de begane grond van de voormalige pastorie van de Heilig Hart Kerk ter beschikking en de vooruitzichten om tezijnertijd mee te participeren in een gezondheidscentrum, wat in de Heilig Hert Kerk zèlf zal gaan komen. Tevens zijn we nog steeds verbonden als fysiotherapeuten aan de Schreuderhuizen, inmiddels behorend tot Elver. We komen daar zowel aan huis bij de woongroepen, als in het Activiteiten Centrum op Presikhaaf. Op beide locaties beschikken we over prachtige behandelmogelijkheden.

Vanaf januari 2014 hebben we een medewerkster gekregen, Kristy Brouwers. Zij heeft 8 maanden bij ons gewerkt tot zij elders een fulltime functie kon krijgen. Vanaf augustus 2014 werkte Saskia Leijen bij ons, opgevolgd door Marieke Eggen. Als waarnemers hebben Jorie van der Hoorn en Sean Jeurissen ook hier gewerkt. In maart 2016 kwam Marjolein de Roo bij ons werken. Zij specialiseerde zich ook in Oedeemtherapie en is tot op heden naar alle tevredenheid bij mij in dienst.

Na de zomer van 2017 waren er kortstondig donkere wolken en zijn Marlous en Ard gescheiden. De praktijk is overgenomen door Ard en Marjolein is gewoon in dienst gebleven. De praktijk is verhuisd naar het mooie en nieuwe Gezondheidscentrum het “Gulden Hart”. Hier hopen wij minimaal de komende 10 jaar voor continuïteit te kunnen zorgen voor onze praktijk. 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.