Contractsituatie 2024

Voor 2024 zijn de contracten met Menzis, VGZ en SZVK verlengd. Dit betekent dat de kosten fysiotherapie bij deze verzekeraars direct bij de verzekeraar worden gedeclareerd. Alleen fysiotherapie die buiten de dekking van uw (aanvullende-) verzekering valt wordt aan u gefactureerd. Hiervoor gelden de tarieven van 2024. Onder de paraplu van VGZ vallen ook IZA IZZ Univé UMC ZEKUR en Bewuz. Menzis heeft ook labels als Anderzorg, Hema en Vink Vink. Vergoedingen blijven een probleem bij alle verzekeraars. De regels per verzekeraar verschillen en veranderen vrijwel ieder jaar. Iedereen kan bij ons terecht ongeacht uw verzekeringssituatie.

Update rondom Stichting ZiektekostenVerzekering Krijgsmacht

Contract met Stichting ZiektekostenVerzekering Krijgsmacht verlengd via DSW

Per 1 januari 2022 is DSW de uitvoerende verzekeraar voor de afhandeling van de declaraties van de militairen die bij ons in de praktijk fysiotherapie krijgen.

Voorheen was dit VGZ, waar wij al lange tijd een contract mee hebben. Met DSW hebben wij geen contract, dus SZVK viel hier niet automatisch onder. Toch blijkt het zonder meer mogelijk om de kosten voor fysiotherapie voor alle militairen te declareren, dit door middel van een rechtstreeks contract met SZVK. Personeel van de Luchtmobiele Brigade, Luchtmacht, Landmacht en de Marechaussee rondom Arnhem gelegerd, was en is dus nog steeds welkom op onze praktijk. Wij kunnen met de verwijzing van de MGD-arts direct aan de slag en de kosten worden gewoon 100% gedekt via Defensie. Natuurlijk zijn mensen van de Marine ook welkom alleen is dat in deze regio wat meer een uitzondering.

Nieuwe baan in Duitsland

Processed with VSCO

Marjolein de Roo is begin november uit dienst getreden. Zij heeft een baan gevonden in een particuliere praktijk net over de grens in Emmerich, Duitsland. Marjolein is bijna 6 jaar in mijn praktijk werkzaam geweest. Ik zal haar inzet gaan missen. Ze heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een allround fysiotherapeute. De huidige situatie in de Nederlandse zorg en dan met name het beleid van de verzekeraars heeft haar tot dit besluit gebracht. In Duitsland is de waardering voor het werk als fysiotherapeut veel hoger. De autonomie in het vak is daar meer geborgd dan in Nederland. Vanzelfsprekend wens ik Marjolein veel succes met haar nieuwe baan.

Ard Kelderman

Corona

Conform de aanwijzingen van onze beroepsgroep zijn wij normaal aan het werk. In principe is onze praktijk normaal geopend voor iedere klacht. Wel stellen wij u vooraf een aantal vragen met betrekking tot het risico op mogelijke verspreiding van corona. Wij beperken hiermee de risico´s welke u en andere cliënten voor elkaar lopen. Heeft u fysiotherapie nodig? Bel ons en wij bepalen samen met u door middel van een paar korte vragen of u veilig naar onze praktijk kunt komen. Kan dit onverhoopt niet dan kunnen wij u mogelijk op een alternatieve manier toch helpen.

Door de nieuwe locatie en situatie nu ook een vernieuwde website

Na de verhuizing van onze praktijk naar het Gulden Hart en ook de overdracht van eigendom van de praktijk van Marlous de Haan aan ondergetekende, werd het hoog tijd de website aan te gaan passen. Zowel de hosting van de website is inmiddels verplaatst alswel de content aangepast aan de nieuwe situatie. Een aantal aktiviteiten die Marlous ontplooide zijn gestopt of in andere vorm voortgezet waardoor deze niet meer onder de vleugels van Arnhem Noord Fysiotherapie vallen.

Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de inhoud en vindbaarheid van verschillende items. Ik snap dat mensen gewend waren om op onze site veel informatie te vinden over thermografie en de tablet nek of ipad arm. De expertise hierover is niet volledig verdwenen daar ik en mijn collega Marjolein de Roo beiden verschillende cursussen hebben gedaan op deze gebieden. Daarom zullen wij een aantal artikelen hierover aanpassen naar onze inzichten en huidige situatie.

Ik hoop dat de nieuwe lay out snel went. Het is een combinatie van de looks van de eerste proffessionele website van onze praktijk en gemodificeerde inhoud van de laatste site.

Ard Kelderman praktijkhouder, MSc Fysiotherapeut

De Vierdaagse komt er weer aan!

Van 16 juli tot 19 juli wordt de 103e editie gelopen van de Nijmeegse Wandel Vierdaagse, het grootste wandelfestijn van het jaar in Nederland.

Ieder jaar doen er ook weer mensen uit Arnhem mee of logeren er mensen van verre in Arnhem om de simpele reden dat Nijmegen vol zit en aan alle kanten uitpuilt.

Wij hebben voor deze mensen wederom speciaal de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijk tarief de beenspieren (of welke blessure dan ook) door professionals te behandelen. In Arnhem in alle rust zonder wachtrijen en op het tijdstip dat u wilt, vlakbij waar u verblijft.

Dit omdat bij de grote inspanning die er gevraagd wordt tijdens deze tocht, het belangrijk is dat spieren in goede conditie blijven. Heeft u na een dag of een paar dagen pijnlijke voeten en/of vermoeide benen, of bent u gewoon toe aan een ontspannende massage?

Laat ons u mee helpen de vierdaagse van 2019 zonder problemen uit te lopen!

Bij Arnhem Noord Fysiotherapie staan fysiotherapeuten voor u klaar voor de “Nijmeegse Vierdaagse Massage”.

  • Op 16, 17 en 18 juli is er in onze praktijk de mogelijkheid u te laten masseren of tapen!
  • Tevens is van te voren hulp en ondersteuning mogelijk. Bereid u goed voor op deze tocht. Krijgt u bij de training voor de tocht  al klachten? Wij hebben reeds een aantal mensen begeleid met blessures die ondanks dat, toch de tocht konden uitlopen. Iedere blessurebehandeling kan uit uw aanvullende verzekering worden vergoed.
  • Na afloop van de Vierdaagse bent u natuurlijk ook welkom in onze praktijk voor herstel na het vele lopen om zo snel mogelijk weer de oude te zijn.

 

Keuze en tarieven met speciale vierdaagse aanbiedingen:

  • € 25,- massage van 25 minuten
  • € 50,- massage van 55 minuten
  • € 65,- strippenkaart van 3 x massage van 25 minuten
  • € 20,- Tapen, 20 minuten. Exclusief tape, € 10,- per rol (of zelf meenemen).

 

Informeer naar de mogelijkheden en reserveer uw voorkeurstijdstip via mail/ telefoon o.v.v. vierdaagse;

Telefonisch: 085-0020014

Per mail: info@arnhemnoordfysiotherapie.nl

Geschiedenis Arnhem Noord Fysiotherapie

Al sinds 1965 is de Praktijk voor Fysiotherapie “De Haan” gevestigd in Arnhem Noord. In dat jaar begonnen Anneke de Haan—Wittermans en Koen de Haan een praktijk aan de Sweerts de Landasstraat 85.

Lees meer

Loop de vierdaagse zonder problemen met onze hulp!

Met de vierdaagse voor de deur nog een laatste update vanuit fysiotherapeutisch perspectief.

Loop de tocht zoveel mogelijk in je eigen tempo. Rust met enige regelmaat. Neem iedere dag een aantal paar droge katoenen sokken mee. Gebruik zo nodig babypoeder op je voeten en in je schoenen. Drink meer dan normaal, zeker als het warm is. Denk ook aan zoutaanvulling, ORS is een bekende oplossing die de elektrolyten aanvult. Gebruik vanaf de eerste dag en het eerste uur al sunblocker factor 40 plus. Dit lijkt in het begin overdreven maar 4 dagen lang steeds in de zon geeft bij vrijwel iedereen verbranding en de meesten beginnen pas te smeren als het te laat is. Draag een hoedje. Draag zoveel mogelijk katoenen (onder-)kleding. Bedek je schouders en nek. Na de tocht is het erg verleidelijk te gaan feesten en drinken. Dit kan, met mate, afhankelijk van wat je gewend bent. Maar denk ook aan de volgende dag die daarmee een stuk langer lijkt. Neem voldoende nachtrust. Het echte feest begint als je de tocht uitgelopen hebt!

Kom je toch in de problemen met je benen, voeten of rug? En verblijf je in of in de buurt van Arnhem? Wij staan voor jullie klaar! Bij ons geen wachtrijen zoals in Nijmegen bij de EHBO. Behandeling van blaren, zere voeten, stramme spieren en andere klachten zijn bij ons in goede handen. We hebben jaren ervaring met het begeleiden van lopers in de breedste zin van het woord. Bel even, een afspraak is zo gemaakt, we staan de hele vierdaagse in de avonduren op de praktijk voor jullie klaar. Eventueel is behandeling in DRIEL ook mogelijk, afhankelijk van het tijdstip en uw wensen. We hanteren een speciaal tarief voor een serie massages gedurende de tocht.

Succes!

Conditietraining voor- en tijdens chemo of bestraling geeft betere resultaten op de langere termijn

De afgelopen maanden ben ik in het kader van bij – en nascholing op de hoogte gebracht van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen rondom oncologie en fysiotherapie. Wat daar ons duidelijk werd op basis van verschillende cijfers en onderzoek wil ik niet alleen voor mijzelf houden. Het blijkt dat het conditie niveau van mensen die bestraling krijgen of chemotherapie ondergaan bepalend is voor de dosis die zij kunnen ontvangen. Dus mensen die conditioneel beter zijn kunnen meestal de gewenste duur van de behandeling volhouden, en mensen die conditioneel er slecht voor staan kunnen meestal de therapie niet geheel volbrengen.

Voor zover geen echt nieuwe inzichten. Maar wat blijkt: Indien de patiënt in de korte periode tussen de diagnose en de start van de therapie begint met conditietraining onder leiding van een fysiotherapeut en deze training volhoudt gedurende de therapie kan deze patiënt ondanks de zwaarte van de therapie zijn fysieke conditie verbeteren. En wel zodanig dat de conditie verbetering cijfermatig duidelijk maakt dat voor deze categorie de bestraling en / of de chemotherapie minder belastend is voor het hart, de bestraling / chemotherapie beter kan worden volbracht EN dat na een jaar (en in één studie zelfs na twee jaar) er nog duidelijk verschil is in het fysieke niveau van functioneren van de patiënt.

Wat ook blijkt uit een ander onderzoek is dat veel patiënten in de korte periode tussen ontdekking van de maligniteit bij hen, de diagnostiek en het starten van de therapie niet duidelijk worden gewezen op dit voordeel. Veel patiënten denken dat zij in de periode van chemo of bestraling veel moeten rusten om te herstellen. Dit wordt nog versterkt door het effect van moeheid die optreedt na een aantal bestralingen of na het toedienen van chemotherapeutische of radiotherapeutische middelen. Tijdens de controles van de oncoloog kijkt deze naar de situatie van de patiënt: of deze de therapie fysiek nog kan volhouden of dat de dosis moet worden bijgesteld (dus minder bestraling of minder chemo). Echter zelfs veel oncologen vergeten duidelijk te maken dat training, zelfs matige fysieke activiteit een positiever effect heeft dan rust houden.

In een onderzoek in een Nederlands ziekenhuis waar patiënten tijdens de eerste fase direct na de diagnostiek gezien werden door een fysiotherapeut en deze die patiënten enige tijd bijstond met adviezen en geleide conditietraining bleek deze groep de therapie beter te doorstaan dan zonder begeleiding. Deze begeleiding is inmiddels in dat ziekenhuis de standaard geworden.

De cijfers zijn duidelijk genoeg om te mogen stellen dat in vrijwel iedere situatie voor en tijdens de behandeling van kanker conditietraining een positieve invloed heeft op: 1) het beter volbrengen van de gewenste dosis bestraling of chemotherapie, 2) de overlevingscijfers, 3) het conditie niveau van de betreffende persoon lange tijd na de behandeling, 4) de hier direct mee gepaard gaande kwaliteit van leven.

Concluderend stel ik dat het gewenst is dat bij vrijwel iedere oncologische patiënt die bestraling en / of chemotherapie gaat krijgen en die (nog) niet vanuit het ziekenhuis hiervoor gezien is door een fysiotherapeut dit beter wel gedaan kan worden al dan niet in het ziekenhuis of in de periferie.

G.L. Kelderman MSc, ft

Arnhem Noord Fysiotherapie

 

 

 

 

Telefonie verbeterd en WhatsApp Buisness

 

Vorige week zijn wij veranderd van provider voor wat betreft onze telefonie oplossingen. Onze vorige provider, Skype liet de laatste tijd te wensen over qua gesprekskwaliteit, bereikbaarheid, nummerweergave onmogelijkheden en een onpersoonlijke voicemail. Reden genoeg om een nieuwe, betere dienst te kiezen. We gaan er van uit dat dit ook voor u een merkbaar verschil zal uitmaken. Wij zijn in ieder geval nu al blij met de gesprekskwaliteit en mogelijkheden die de nieuwe provider ons biedt.

               

Onder andere kunnen wij nu ook via ons 085 nummer WhatsApp berichten van u ontvangen. Een inmiddels vertrouwde en prima manier om te communiceren wanneer het u en ons goed uitkomt.